kolmapäev, 31. detsember 2014

Jõulud

Okey,  jõuludega mul ikka vedas tõsiselt.  Kuigi Katoombas kohtusin torexate inimestega kellega jõulude veetmine samuti äge oleks olnud,  siis olin juba Brittany kutsele vastanud ja plaanis oli jõlud tema perega veeta.



25. Hommikul startisime Canberra poole.  Brittany oli rentinud auto,  kõige väiksema võimaliku asemele mille ta broneerinud oli sai ta tuliuue Honda CRV (ainult paarsada kilomeetrit odomeetril) . Mis oli mõnus ja ruumilas aga uuele autole kohaselt võttis veidi rohkem kytust,  sest vajas ilmselt veel sissesõitmist.
Brittany onu ka tädi kelle juures jõlud peeti elavad Coomas.  See on väiksem linn, Canberrast lõunas -  all tunni autosõidu kaugusel.  Väga õdusasse majja tuli kokku umbes 20 inimest.  Alates vanaema ja vanaisaga,  lõpetades onude ja tädide ja nende lastega. Kolm põlvkonda naisi pani mängu oma parimad kokkamisoskused!  Tulemus: 5+
Toit oli suurepärane,  külluslik ja mitmekesine.  Kuna Brittany ja tema nõbu on taimetoitlased siis oli tähelepanu osutatud ka huvitavatele köögiviljaroogadele.  Päevakav oli lihtne,  pärastlõunal alustasime söömisega,  siis jagati kingitusi,  siis sõime magustoituSID ja  vestlesime niisama,  mängisime peremehe leludega (helikopter ja droon) ja mängisime lauatennist.  Õhtul sõitsime Brittanyga tagasi Canberrasse kus meil oli ööbimine broneeritud.












Järgmisel päeval sõime hommikut ühes pannkoogi restoranis, vaatasime natuke linmas ringi ja liitusime tasuta ekskursiooniga botaanikaaias.  Pärastlõunal alustasime tagasisõitu,  sest Sydneysse oli Brittany rahuliku sõidustiiliga ligi neli tundi sõitu.  Päikeseloojangus hüppas üle tee kolm känguru,  kellest ühele õnnestus meil ka otsa sõita.  Kahjustused olid katkine alumine iluvõre ja mingi tilbendav sensor.  Iluvõre õnnestus peaaegu normaalseks painutada,  aga suurem probleem oli reetlik lainetav numbrimärk.  Kuna Brittany oli võtnud odavaima võimaliku kindlustuse,  millel omavastutus 3000$, siis otsustasime et vahetame tagumise ja esimese numbrimärgi ja loodame et tagastades känguru kahjusid ei märgata.










Okei.  On 31.detsembri ennelõuna,  ja ootan Town Hallis Clarat ka Beatrizi. Jalutame veidi linnas ringi,  ka otsime head kohta ilutulestiku jälgimiseks. Väga heade tasuta kohtade jaoks oleks pidanud EILE õhtul oma magamiskotiga parki minema!!!  Parimad pargid,  parima vaatega (korraga nii ooperimaja kui silla vaade) on tarastatud.  Järjekordade organiseerimine algas kell 7 hommikul ja sisse hakatakati aladesse laskma kell 10. Aga et kella seitsmest moodustatavas järjekorras esimene olla pidi sissepääsu juures juba eile õhtul koha sisse võtma :-D.  Kaalusime ka seda varianti aga otsustasime,  et pigem käime natuke ringi ja näeme kesklinnas toimuvat hullust kui et oleme 12+ tundi aheldatud oma piknikukoha külge.
Tüdrukud küpsetasid mingeid piknikuroogasid eile õhtul ja täna hommikul,  mina ostsin puuvilju ja vett -  näis mis sellest päevast saab.  Täna pole vähemalt nii tapvalt palav kui eile (kuni 34°C, käisin snorgeldamas),  on veidi pilvi ja aegajalt tibab päikesepaiste vahele vihmapisaraid - kui nii jätkub siis tuleb suurepärane päev,  ja peamiseks uudislooks hommsetes lehtedes pole rabandusest kokku kukkunud inimeste arv :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar