teisipäev, 6. jaanuar 2015

Is happyness the highest ideal, or is there somethig greater we should be striving for?

Guru-ji Indiast arvab et: "Yes,  there is something higher than happiness.  Love is higher than happiness." ja ta lisab,  "not onlydoes love trump happiness, but in a competition between truth and love,  love wins.  We must strive for love that does not bring distortions."
Okei.  Kuigi see viimane osa jääb eriti segaseks.


Aastavahetus on nüüdseks turvaliselt seljataga.
Ilutulestikku jälgisime yhest populaarsemast vaatamiskohast,  otse Sydney ooperimaja kõrvalt.  See tähendas et lähedalt oli näha nii veepealt lastav ilutulestik,  kui ooperimaja katusel ja sillal toimuv tuledemäng.


Plaan oli otsida hea koht ja pidada piknikut Clara ja Beatriziga,  kellega kohtusin Katoombas. Organiseeritud vaatamiskohad linnas on ümbritsetud aiaga.  Ja sissepääs neisse  suletakse kui teatud arv inimesi on juba kogunenud.  Aastavahetus on Sydneys väga suur üritus.  Inimesed yle maailma tulevad siia aastavahetust veetma.  Normaalset ja soodsa hinnaga ööbimist on väga raske saada!
Selle meeletuse organiseerimiseks on loodud väga hea informatiivne kodulehekylg http://www.sydneynewyearseve.com.  Seal on näha parimad vaatamiskohas,  nende mahutavus,  ennustatav täitumisaeg (meie koht täitus pool tundi pärast meie sisenemist - 13.30!!) alkoholi jm reeglid.  Kõik on siin väga turvaliseks tehtud.  Kui arvestuslik täituvus on saavutatud siis väravad suletakse ja nii ongi.  Tänu sellele polnud mingit stressirohket trügimist ja järjekordades passimist. Päev kujunes aga pea pilvevabaks grilliürituseks.  Grittitavateks siis kõik inimesed kellest paljud juba hommimul kümnest kohal et endale piknikukoht tagada.  Kui meil poleks Beatrizi kaasas olnud siis poleks meiegi endale enam piknikuteki jaoks kohta leidnud.  Oleksime ilmselt ooperimaja treppidel koha sisse võtnud.  Beatriz aga läks meist enne sisse (trügis järjekorras ette ühesõnaga) ja selleks ajaks kui põhjaeurooplased lõpuks järjekorra ära oodanud olid ja turvakontrolli  läbinud oli, ta jõudnud veenda ühte turvameest turvaala nihutama meie teki jagu :-)
Sattusime kõrvuti seltskonna Mehhiko tidengitega Melbourne i ülikoolist kes olid siia samal hommikul vaid aastavahetuseks lennanud ja kelle lend juba järgmisel hommikul tagasi läks. Moodustasime ühe seltskonna ja mängisime UNOt ja lõime kuidas oskasime aega surnuks.  Kella kolmest kuni viieni oli päris raske.  Päike oli halastamatu.  Õnneks oli baaris järjekord alati vähem kui kymme inimest ja külm siider aitas raskest ajast üle.
Kiusatus on kasutada küllakutset ja Melbourne liikuda,  aga millegipärast on mul tunne et  veel pole õige aeg.

































Enne aastavahetust käisin Claraga muuseumides ringi ja avastasin linna.  Väga võluv on Newtown,  mille mikroskoopiline analoog meil on Tallinnas Kalamaja.  "auk seinas"  ja tagahoovi stiilis kohvikud on  super vibratsiooniga,  ja kuigi see kant on lähedal asuva Sydney ülikooli üliõpilaste poolt hinnatud kui soodne kohvikute ja söömiskoht,  siis pärast paari päeva avastamist otsustasin sealt eemale hoida.  Igas armsas kohvikus peatudes ja kohvi ja vb midagi väikest kõrvale tellides sulab raha nagu mesilasvaha pärastlõunases leitsakus :)



























Pärast aastavahetust liikusin uude hostelisse Bondi ranns.  Käin rannas ja vahin niisama.
MostBand ja Grässhopas - Puhkus: http://youtu.be/rg7d12WyjkM

Vahepeal tuleb ärevus sisse -  midagi nagu peaks tegema...  Siis lähen mõnda kõrvalranda või käin jooksmas.  Nii on mul plaanis veeta kuni 15.jaanuarini. Selle aja sees teen mõned vajalikud tööohutus sertifikaadid jm et hiljem kergem tööd leida oleks,  ja siis liigu  ilmselt läänepoole tagasi (jäädes siiski New South Wales osariiki) paariks kuuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar