kolmapäev, 26. august 2015

Bangkok....... tasuta lõunaid ei ole.

Tagasi Austraaliasse lennates peatusin kolm päeva Bangkokis. Esmamulje on, olemata Indias käinud, et nagu geograafiliselt nii ka tänavakultuuris on tegemist mingi Ida-Aasia ja India vahepealse kogemusega. Kindlasti ei ole see mõeldud komplimendina, aga siin veedetud päevad on siiski olnud huvitavad ja tekitanud tahtmise kunagi tagasi tulla.

Soodne konteiner.
Tulles panin endale eesmärgiks, et ei osta midagi kaasa. Plaan oli, et käin läbi põhilised turistikad kesklinnas ja proovin erinevat tänavatoitu ja jooki. Aga......
Nii läkski :) Viimasel õhtul olin küll üle noatera ostmas täitsa viisakat Samsonite reisikohvri võltsingut. ainult 20€ eest oleksin saanud nii hea võltsingu et keskmine inimene kindlasti vahet ei tee. Olen selles kindel, sest olen juba mitu aastat lennujamades uut Samsonite käsipagasi kohvrit kiibitsenud ja igasuguseid mudeleid igast küljest uurinud. Tavaliselt on võlts/odavate kohvrite põhi probleem minujaoks nende kaal, aga antud juhul võistles kas selles aspektis võltsing edukalt originaaliga. Esialgne hind oli 25€, kauplesin selle 20 peale ja lõpuks ikkagi ei ostnud, veidi piinlik on siiani, oli tunne et peaks selle kauplemiskogemuse eest tädile jotsi jätma. Tegelikult tahan seda kohvrit siiani, aga lihtsalt mul on seda vaja alles Aussist kojutulekuks, ja praegu ostmine tähendaks et pean seda asjatult aasta otsa kaasas vedama. Äralennu võtan nimme läbi Bangkoki ja tulen selle tädi juurde tagasi - ABSURD! :)

Odav hommikusöök?
Veel üks isiklik saavutus: suutsin vältida lääne kiirsöögi kohtasid ja kohvikuid. Tavaliselt, kui juba väike reisistress peal on ja pärismaalastega suhtlemisest pausi vaja siis on rahustav astuda sisse standardiseeritud teeninduse ja menüüdega asutusse. Seekord sõin ainult tänavatoitu ja kohalikes kohvikutes. Viimase päeva hommikul olin küll libastumas, sest kõik kohad kus varem olin söönud olid veel kinni aga nälg tegi juba häält. Kui hakkasin juba tagasi hosteli poole liikuma, et seal kõrval asuvast MCdoonaldis üks vägev burger hommikusöögiks vormistada nägin ühes viisakas kohvikus lääne inimesi hommikusööki nautimas. Valisin samuti hommikusöögi pakkumise aga ei suutnud seda siiski täiel määral nautida. Väga vedelaks jäetud munad tuletasid mulle meelde et mul pole tervisekindlustust. Esiti plaanisin need söömata jätta aga siis läksin ikkagi "all in". Kohv oli täitsa hea ja kokkuvõttes oli hommikusöögi hind väga mõistlik. Aga kui kalliks need munad mulle lõpuks maksma lähevad näitab aeg.

Tasuta massaaš!
Minu hosteli vastuvõtus töötab "ladyboy", st selline hästi femiine, pikkade juuste, pleegitatud näonaha ja tugeva meigiga kutt.Teisel päeval tuli ta mulle üllatuslikult ukse taha puhta rätiku ja tasuta "massaaši" pakkumisega. Mängisin lolli, tegelikult olingi loll esimesed 10 sekundit ja ütlesin viisakalt EI. üldiselt peaks see reis olema uute kogemuste kogumiseks, nö "JAH" tripp, aga ta tabas mind väga ootamatult ja ma pole kindel kui kõrgeks oleks selle tasuta teenuse koguhind lõpuks kerkinud, nii rahaliselt kui vaimset ja füüsilist tervist arvesse võttes.



Käisin Bangkoki peamises turistilõksus "Grand Palace". Pilet 500 kohalikku raha (12,5€) ja uudistamist jätkub mitmeks tunniks. Peale selle saab selle piletiga sisse veel kahte teise muuseumisse (sellised kuhu keegi muidu piletit ei ostaks). Ja 2 täitsa toredat hiina tüdrukut tahtsid minuga pilti teha - linnuke kirjas!. Kaunistan nüüd kellegi renren.com konto seina. Aga lisaks kullatud ja suurejooneliste kaunistutstega paleedele võib osaks atraktsioonist pidada ka ümber atraktsiooni toimuvat "tänava-võitlust". Tuk-Tuki (motoriseeritud riksa) juhid, taksojuhid, libavõmmid ja kõiksugu tänavakaubitsejad. Kuna mu plaan oli lihtne - ei osta ühtegi meenet vm jama, siis oli üsna kerge ka kõigist neist suurema mureta mööda põigelda. Kui sa peaksid aga mõne meene astu vähimatki huvi näitama näevad nad  su nõrkust ja laskuvad su peale nagu lõvid väeti sebra selga Nat-Geo loodusfilmis.

Igatahes tasub seal Suures Palees ära käia, sest palju see ei maksa, aga poole tunni jalutuskäigu kaugusel tollest on vb 5 väiksemat templit, kus pole turistide tunglemist, mis on samuti huvitavad (kuigi oluliselt vähem kullatud siis üldjoontes sama šablooni järgi) ja tasuta!

Mida tasub Bangkokis teha on tänaval (ja restoranides kui oled juba vana inimene ja tänavanurgal söömine passlik ei tundu) süüa ja ostelda. Tulema peaks minimaalse varustusega - üks lahendus aluspesu, teesärk ja püksid. Soovitavalt sellised kaltsud mida oled valmis viimast korda läbi higistama ja siis ära viskama. Sest kohapealt on mõistlik osta odav ja ilus reisikohver, mille saab siis oma ostusid kenast täis toppida. 
Esimesel päeval, vb isegi kahel esimesel päeval soovitan rangelt mitte midagi osta. Tuleb kuulata maad, käia ringi ja tutvuda valikuga, küsida hindasid. Seda võib teha põhi turistitänavatel, sest siis on eriti hea tunne kui teisel v kolmandal päeval leiad kõrvaltänavalt isegi ilusama mustriga joogapüksid mis on isegi odavamad kui parim pakkumine mis sulle eile tehti - ULME!

Täitsa uskumatu mis söögi pakkumisi ma leidsin kolmandal päeval 10 bahti eest! Enne seda arvasin et 30 - 40(1€) bahtised pakkumised olid päris head. Lihtsalt müstika kuidas nad Bangkoki südalinnas saavad 25 eurosendi eest riisi kanaga pakkuda.

No ühesõnaga - peab tagasi minema!

Khaosan Road 

Khaosan Road

Khaosan Road - spring rolls = 30 baht

Khaosan Road


Khaosan Road

Khaosan Road - ice cream in a coconut

Khaosan Road - back alley 




Khaosan Road

Leia Eesti

Khaosan Road - "me ei kontrolli vanust!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar