kolmapäev, 12. november 2014

Terves kehas terve mõistus?



Filipiinod söövad ikka kõvasti riis. Nad ostavad seda 10 kg kottidega ja neil on 3! riisikeetjat milledest vähemalt 2 on pidevalt töös. Ja juurde söövad nad palju liha. Keedavad seakooti, praevad lammast ja steiki, teevad ahjus terveid kanu. No ikka sitaks liha ja riisi. Ja kõike valmistades kasutavad nad äädikat. See on mingi rahvuslik põhikomponent ja maitseaine. Neil on mingi oma import äädikas, mis tehtud kookosest ja näeb ikka väga halb välja. Hallikas pruuni värvi tugeva heljumi ja määratlemata tükikestega. Selle igapäevase liha keetmise ja smoorimise ja praadimisega on tuba suht rõvedat haisu ja sinist suitsu täis, sellega seoses liha üldse ei isuta praegu.

Püüan oma valgud põhiliselt kätte saada piimatoodetest, juustust, jogurtist jne. Kusjuures pakenditel alati rõhutatakse siin et see või too toiduaine on proteiini allikas. Isegi piima puhul!? Kuigi imo on piim nii lahja rüübe et selline reklaam on eksitav. Ükspäev tegin ka eelmaitsestatud heigi fileed aga see maitses suht jube. Süda oli veids paha pärast aga sisse jäi.

Hommikuti mingid mitmeviljahelbed või pudru. Ükskord ostsin ka odavat valget saia, aga see oli täiesti maitsetu. Püüan täistera, mitmevilja jne värki tarbida. Ostsin ka pol kilo odavaimat juustu, aga seda ei saanud ka nautida, suht maitsetu ja liiga soolane oli. Pärast esimest palka liigun toidutemaatikas klassi kõrgemale. Meil on imo 6€/Kg soodusjuust ka söödav. Siin ilmselt alla 4$ saia ja 20$/kg juustu pole mõtet osta.





Mul läks ühest eilsest nõelamisest parem ranne paiste, esiti ei pannud tähele et see nõelamine eriline oli, aga ujumast tulle vaatasin et üks ranne poole paksem kui teine. Esimesel nädalal sain vb ligi 20 laksu aga ühelegi polnud sellist reaktsiooni.





Ma hommikujoogat pole siin teinud veel, kuigi esiti plaanisin isegi oma Mati kaasa võtta. Hommmikud on veel liiga unised ja kaootilised siin. Õhtul peamiselt mediteerin ja loen. Paaril õhtul ka filmi vaadanud. Need mõned pärastlõunased ujumaskäigud on väga hästi mõjunud! Tasakaalustasid seda tarude kohal küürutamist ja selg õnneks suht korras praegu. Ujudes põletasin oma põlvetagused är - päike võtab siin ikka halastamatult.








Kuigi veids igatsen kohvi siis olen sellest praegu loobunud. Viimastel päevadel olen veele lisaks ka gaseerimata koolat joonud - see annab päris hea, kuigi lühiajalise, tõuke füüsilist teha. Wait WTF! nad müüvad gaserimatta koolat Austraalias!? - > ei, pean seda siiski ise tegema :)


Söögisedelit pean veel lihvima. Viimased päevad on töö mõistes lebod olnud (samas olen ujumas käinud), niiet olen süsivesikuid kindlasti üle laadinud. Aga sellegipoolest peab riisi sedelisse võtma, siis ei tundu ma oma erimenüüga selline ülbik..

2 kommentaari:

KH ütles ...

Kogesin Soomes üsna ägedat reaktsiooni kartulitele, kui Jaapanist pärit kaastudengit ülikoolisöökla menüüd nähes ahastasid: "What's with the potatoes? Who can eat potatoes every day?"

Meil siin üldse päike ei võta. Hullu ka ilmselt väga pole, sest kolleeg nägi eile õhtul, kuidas mu kodumaakonna piiril neid samu jaapanlaste kirutud kartuleid võeti! ;)

Tervitused!

väike Mi ütles ...

Hehee, mai tea mis selle riisiga on, mind jätab kylmaks. Kuigi on arusaamatu kuidas nad seda maitsetut (keedavad soolata) kraami nii palju sisse jaksavad ajada :)

Postita kommentaar